unde ne găsiți ?

Pe malul lacului Bicaz, Sat. Chiriteni, Com. Hangu, Jud. Neamt, Str. Debarcaderului, Nr. 70, 617242 GPS: 47.045472, 26.027364

indicații de orientare

Există disponibilitate

Prețul este calculat per camera pentru Tuesday 19 September 2023 - 20 September 2023 (2 nopți)

deluxe

Cameră deluxe cu jacuzzi, terasă și vedere la lac

Această cameră este locul ideal pentru cei care caută o experiență de relaxare deosebită. Este dotată cu o terasă privată care oferă o panoramă spectaculoasă asupra lacului, fiind un loc perfect pentru a admira peisajul și pentru a te relaxa. În plus, camera este echipată cu o cadă jacuzzi, care oferă o experiență de hidromasaj terapeutică, ajutând la relaxarea mușchilor și eliminarea stresului.

Cazare + mic dejun

460 ron · Preț pentru 1 nopți

Cazare + demipensiune

620 ron · Preț pentru 1 nopți

2

Cazare + pensiune completă

760 ron · Preț pentru 1 nopți

2

#1
Adulți
Copii
+500 ron

Alegerea dumneavoastră

Toate taxele incluse: TVA 9% 460 ron
Check-in 19 September 2023
2
Cameră deluxe cu jacuzzi, terasă și vedere la lac
Check-out 21 September 2023
Cazare + mic dejun
2 adulti, 0 copii
atracții

descoperă fascinanta esență a zonei

Pășește în lumea noastră captivantă, unde fiecare atracție dezvăluie o nouă perspectivă asupra frumuseții locale.

contactează-ne
atracții

Pe urmele Vitoriei Lipan (drumul talienilor)

“Pe urmele Victoriei Lipan” este o călătorie fascinantă prin peisajele și istoria Moldovei, legată strâns de povestea captivantă a unei femei remarcabile din secolul al XVIII-lea. Acest drum, cunoscut și sub numele de “Drumul Tătarilor” sau “Drumul Tălăzanilor”, reprezintă traseul pe care trupele otomane l-au urmat în timpul campaniilor militare din zona Moldovei. Victoria Lipan a fost o eroină a Moldovei din perioada fanariotă, care s-a remarcat prin curajul și hotărârea ei în lupta împotriva ocupației otomane. Ea a devenit cunoscută pentru călătoria sa prin Moldova, strângând oaste și mobilizând populația locală în lupta împotriva invadatorilor. Drumul pe care l-a parcurs, cunoscut acum drept “Pe urmele Victoriei Lipan”, este o mărturie a determinării și rezistenței sale în fața adversităților.

Locație

30km de la cazare

atracții

Ruinele palatului Cnejilor

Dacă ajungi în această zonă, vă recomandăm o vizită a acestor ruine încărcate de istorie. Ruinele Palatului Cnejilor reprezintă un obiectiv turistic foarte important pentru zona Moldovei. Au mai rămas drept mărturie a trecutului şi a unor vremuri prospere, doar ruinele a ceea ce a fost impunătorul Palat al Cnejilor, cu rădăcini în timp de pe la 1639. Din tot ansamblul, îţi mai poţi odihni privirea şi găsi liniştea lângă bisericuţa din piatră şi cărămidă, clădită în stilul caracteristic sec.al XVII-lea. Doar catapeteasma din lemn de tei aurit este de dată mai recentă şi realizată în stil baroc.

Locație

23km de la cazare

atracții

Muzeul Nicolae Popa

Mai mult decât un muzeu. Un spațiu expozițional și de creație, înființat de creatorul popular Neculai Popa, dar și o destinație turistică pentru numeroși vizitatorii (români sau străini) care ajung să călătorească prin Ținutul Neamțului. Aici privirile vă vor fi încântate de lucrările de sculptură naivă create de Neculai Popa sau măștile cusute de soția sa Elenei Popa, o expoziție de pictură naivă românească și o colecții privată – accesibilă publicului (etnografie, arheologie, numismatică, obiecte religioase) precum și un atelier de artă (sculptură, ceramică și pictură.

Locație

64km de la cazare

atracții

Cetatea Neamţului

Asezată aproape de vârful cel mai înalt al Culmii Pleșului, cetatea face parte din categoria monumentelor medievale de valoare excepțională din România. Poziția strategică de care a beneficiat și prezența în evenimentele marcante pe care le-a cunoscut această parte a țării demonstrează faptul că, Cetatea Neamțului, a fost una dintre cele mai bine întărite cetăți de care a dispus statul medieval moldovenesc.

Locație

58km de la cazare

atracții

Parcul și Casa Memorială Ion Creangă din Humulești

Vă invităm să intrăm în lumea poveștilor frumoase și inedite care ne-au marcat și alinat copilăria. Casa Memorială Ion Creangă este un muzeu memorial înființat în casa în care s-a născut și a copilărit povestitorul român Ion Creangă (1837-1889). Alături de casa memorială veți găsi Parcul Tematic „Ion Creangă”, în care sunt reproduse aspecte ale vieții humuleștenilor, oferind o bogată expoziție de unelte și elemente vestimentare sau de decor, care încântă vizitatorul și-l ajută să înțeleagă cum erau vremurile contemporane scriitorului. Există căsuțe amenajate, în care stau pe prispă personaje – femei și o încăpere mare în care sunt expuse obiecte vestimentare, unelte gospodărești sau oameni-personaje care au anumite îndelneticiri.

Locație

55km de la cazare

atracții

Lebedele de pe Lacul Pângărați

De ceva vreme Lacul Pângărați a devenit loc de iernat pentru lebede şi numeroase alte specii de păsări de apă. Lebedele vin aici de câţiva ani, migrând dinspre nord unde iernile sunt mai aspre. Pe mai multe lacuri din zonă, ferite de vânt şi cu suprafaţa neîngheţată complet, ele găsesc condiţii excelente pentru a ierna o adevărată experiență să le admiri în toată splendoarea lor.

Locație

46km de la cazare

atracții

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni

Cucutenienii au fost mari iubitori de frumos însă arta lor s-a manifestat nu numai în modelarea și înfrumusețarea obiectelor de ceramică. Vizitând muzeul vei afla mai multe despre tehnica cucuteniană și despre cucutenieni: cum prelucrau ceramica, cum o ardeau pentru a realiza aceste vase și obiecte care au rezistat atâtea milenii. De aceea se spune că au adus arta prelucrării ceramicii la perfecțiune realizând o duritate care nu s-a mai deslușit până acum printr-un secret păstrat doar de ei: maeștrii focului, deoarece îi știau toate tainele. Cultura Cucuteni reprezintă cea mai importantă civilizaţie a „Europei vechi” şi este ultima cultură cu ceramică pictată din Europa. Expoziţia muzeului cuprinde aproximativ 300 de piese structurate pe 2 nivele şi trei săli unde poți admira obiecte de ceramică pictată tricrom, obiecte de artă figurativă-plastică, antropomorfă şi zoomorfă, obiecte de artă decorativă aplicate pe vase, toate reprezentative pentru toate fazele de dezvoltare a acestei culturi. Vestigiile descoperite în teren, în cele peste 150 de situri arheologice şi pe parcursul a peste şase decenii formează patrimoniul de excepţie al acestui muzeu.

Locație

60km de la cazare

atracții

Mănăstirea Petru Vodă

Mănăstirea Petru Vodă este un lăcaș de cult pe cât de frumos pe atât de interesant, care se află în comuna Poiana Teiului, satul Poiana Largului. Părintele Iustin Pârvu a fost considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai ţării noastre, un sfânt al închisorilor comuniste, un om care şi-a dedicat întraga viaţă credinţei în Dumnezeu şi un mare iubitor al neamului românesc. După 1989 a întemeiat Mănăstirea Petru Vodă, cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, închinată martirilor români din temnițele comuniste.

Locație

23km de la cazare

roRomână